Με επιτυχία και παρουσία πολλών επισκεπτών ολοκληρώθηκαν οι επί τριημέρου αθλητικές δραστηριότητες στη Δυτική Αχαΐα. Οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο την βιωματική επαφή και παρουσίαση αθλημάτων στους δημότες, όπως και την ευαισθητοποίησή τους για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες.

Η προετοιμασία του αγώνα ξεκίνησε από το μεσημέρι της Παρασκευής, με τα δεκάδες μηχανοκίνητα να σταθμεύουν στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου. Στη συνέχεια ακολούθησε ο απαραίτητος διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των μηχανοκίνητων, ενώ παράλληλα τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα αγωνιστικά οχήματα. Η εκκίνησε δόθηκε πανηγυρικά στις 8 το απόγευμα και η συνέχεια την επόμενη ημέρα στη Δ. Κ. Πετροχωρίου (θέση Μακρυχώραφα), στην παλιά πίστα Motocross. Ένας πραγματικά ιδανικός χώρος, μέσα στο φυσικό περιβάλλον, ο οποίος ενδείκνυται για αντίστοιχους αγώνες. Οι ειδικές διαδρομές με τα φυσικά και τεχνικά εμπόδια, ανέδειξαν τις ικανότητες των αγωνιστών, όπως και εκείνες των συνοδηγών.

Οι αγώνες περαιώθηκαν την Κυριακή, με τις βραβεύσεις, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του αρμόδιου Αντιδήμαρχου για θέματα αθλητισμού Βασίλη Καρβουνιάρη, των διοργανωτών και πλήθος κόσμου που είχε καταφθάσει στην περιοχή για να θαυμάσει το συναρπαστικό θέαμα που διεξήχθη στους λοφίσκους του Πετροχωρίου, με το ίδιο το Δήμαρχο μάλιστα να συμμετέχει ως συνοδηγός σε μηχανοκίνητο, με οδηγό τον Θάνο Αθανασόπουλο. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση του Αγώνα 5ο Mega Four 4x4 Patras, έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Λέσχη 4x4 Πάτρας “SKARTA EKATO”, ενώ συνδιοργανωτές της εν λόγω  δράσης ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.Βίντεο: Βασίλης Μαυρομύτης