Το ράλι της ακρίβειας συνεχίζεται, δημιουργώντας συνθήκες ανέχειας με χιλιάδες εργαζόμενους/ες να οδηγούνται στο κατώφλι της φτώχειας. Η κερδοσκοπία τρέφει τον πληθωρισμό, και εκτοξεύει τα κέρδη των επιχειρήσεων. Όταν οι τιμές από το (ελληνικό) χωράφι στο (ελληνικό) ράφι αυξάνουν κατά 300%, δεν χωρούν δικαιολογίες περί εισαγόμενου πληθωρισμού.

Συγχρόνως οι μέσοι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν στάσιμοι ενώ οι αυξήσεις στον κατώτατο και το «ξεπάγωμα» των τριετιών είναι λίγα ψίχουλα.

Το ποσοστό κάλυψης από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλό (25%), όταν σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Σλοβενία είναι 93%, 74% και 71% αντίστοιχα!

Το νομοθετικό πλαίσιο που στήριζε τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έχει διαλυθεί και έχει στηθεί ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο ενάντια στα σωματεία, τους εργαζόμενους και τις απεργίες.

Την ίδια στιγμή, τα εργατικά ατυχήματα σύμφωνα με τις καταγγελίες των συνδικάτων, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς 31 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους, ενώ 12 τον τελευταίο μήνα.

Η Νέα Αριστερά θα δώσει τη μάχη για τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπάρχει και θα υπάρξει άλλος δρόμος, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ωράριο με καλύτερους μισθούς με κανόνες για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Η απάντηση στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα δοθεί από την ίδια την κοινωνία!

Στηρίζουμε την απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ σε όλη τη χώρα!

Στην Πάτρα, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 17/4, στις 10:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Όλγας).