Και ενώ οι εργασίες ανάπλασης στην Τριών Ναυάρχων βρίσκονται στο κάτω μέρος του πεζόδρομου, στο πάνω μέρος του πεζόδρομου, όλα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα τους.

Ή καλύτερα σχεδόν όλα, αφού ακόμα δεν έχουν μπει τα λουλούδια που είναι να ομορφύνουν ακόμα περισσότερο τον χώρο, ο φωτισμός και ορισμένες ακόμα λεπτομέρειες που απαιτούνται.

Ωστόσο, σύμφωνα με την άποψη περίοικων και θαμώνων κάτι λείπει από τον χώρο. Εκείνο που θα έδινε έναν καινούργιο «αέρα» στο σημείο αυτό του πεζοδρόμου και μια άλλη αισθητική, θα ήταν η δημιουργία ενός συντριβανιού.

Οι παλαιότεροι θυμούνται ακόμα το συντριβάνι που υπήρχε στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων, προτού πεζοδρομηθεί η περιοχή.  Ήταν ένα συντριβάνι που υπήρχε στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων και αποτελούσε σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Όταν η Τριών Ναυάρχων πεζοδρομήθηκε πλήρως, το συντριβάνι έφυγε από εκεί. Από τότε δεν είναι λίγοι αυτοί που το νοσταλγούν.

Τώρα που η ανάπλαση της Τριών Ναυάρχων ολοκληρώνεται ίσως θα ήταν μια καλή σκέψη να δημιουργηθεί ένα νέο συντριβάνι εκεί, λίγα μέτρα κάτω από τις σκάλες και πάνω από την πλατεία που έχει διαμορφωθεί εκεί.  

Θα ήταν ένα πραγματικά καινούργιο στοιχείο που θα έδινε η ανάπλαση της Κάτω πόλης στην Τριών Ναυάρχων και συγκεκριμένα στο πάνω μέρος του πεζόδρομου με τις νεραντζιές. Ένας πεζόδρομος που πράγματι μετά από την ανάπλαση έχει γίνει ένα από τα ομορφότερα σημεία της Πάτρας.