Για πρώτη φορά στην ιστορία της διαδρομής Ολυμπιακής Εκεχειρίας του δρόμου Ήλιδας-Αρχαίας Ολυμπίας, σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με 63χρονο αθλητή Πέτρο Καρκαμπούλια, να χάνει τις αισθήσεις του και να σωριάζεται στο δρόμο, χάνοντας δυστυχώς τη ζωή του παρά το γεγονός ότι η αντίδραση των γιατρών και των διοργανωτών υπήρξε άμεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του ιστορικού δρόμου στην Αρχαία Ολυμπία, μεταξύ Πλατάνου και Πελοπίου, στο ύψος της κοινότητας Ηράκλειας και αποτέλεσε «μελανό σημείο» μιας κατά τα άλλα πολύ καλής οργάνωσης που αποτελεί θεσμό για την Ηλεία.

Ο 63χρονος καταγόταν από την Αθήνα και είχε έρθει να λάβει μέρος στη διαδρομή της Εκεχειρίας, όπως και αρκετά άλλα άτομα της ηλικίας του, προς τα οποία επίσης συνεστήθη να είναι προσεκτικοί και αν δεν μπορούν να τερματίσουν, να υπακούσουν στις υποδείξεις των γιατρών και να σταματήσουν.

Ταραγμένη από το δυσάρεστο αυτό περιστατικό, η Πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Τα έχω χαμένα από αυτό που συνέβη. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για όλο αυτό. Όλη η απαραίτητη βοήθεια ήταν άμεσα δίπλα του, ωστόσο δεν μπόρεσε να σωθεί».

Πηγή: Εφημερίδα "Πατρίς"