Μέτριο αναμένεται με βάση τις εκτιμήσεις να είναι το φετινό καλοκαίρι για τους γάμους και τη "βιομηχανία'' των γαμήλιων δεξιώσεων από την οποία αντλούν επιπλέον εισοδήματα δεκάδες επαγγέλματα. 

Μετά από την έξαρση των γάμων που παρατηρήθηκε τις χρονιές του 2022 και του 2023, καθώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα είχαν ακυρώσει τις χρονιές του 2020 και του 2021 αρκετούς, φέτος τα πράγματα δείχνουν να είναι σε ένα πιο σταθερό επίπεδο. 

Το γεγονός ότι το 2024 είναι δίσεκτο παίζει έναν ανασταλτικό ρόλο, όπως ανασταλτικά λειτουργούν έως τώρα το οικονομικό και η αβεβαιότητα που δείχνουν να έχουν πολλά νέα ζευγάρια, τα οποία μπορεί να πάνε να κάνουν το επόμενο βήμα, χωρίς όμως να είναι σίγουροι για αυτό. 

Οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν παίξει ρόλο στην αναβολή ή στην ακύρωση γαμήλιων εκδηλώσεων. Από πλευράς τζίρου για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τους γάμους τα πράγματα παραμένουν αρκετά διαφορετικά σε σύγκριση με πριν από την πανδημία. 

Ο μέσος όρος των καλεσμένων δεν ξεπερνάει τα 100 με 150 άτομα, οι μεγαλύτεροι γάμοι δεν έχουν πάνω από 250 με 300 άτομα, ενώ και το μενού που βάζουν είναι χαμηλότερο σε κόστος.

Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους και για αυτό οι θέσεις απασχόλησης που θα προσφέρει η "βιομηχανία'' των γαμήλιων εκδηλώσεων θα είναι λιγότερες σε σύγκριση με άλλες χρονιές.