Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί από κοινού και να εξεταστούν όλοι οι παράγοντες. 

Αυτό αναφέρουν κύκλοι της εστίασης σχολιάζοντας την απαίτηση των εμπόρων να μην δώσει ο δήμος άδειες για τραπεζοκαθίσματα στον νέο πεζόδρομο της Μαιζώνος, δηλαδή από το ύψος της Αράτου έως στην Γούναρη.

Στόχος ενός τέτοιου μέτρου ήταν να μην ανοίξουν νέα καταστήματα εστίασης στην Μαιζώνος, να μην μετατραπεί δηλαδή ο νέος πεζόδρομος σε μια καινούργια Ρήγα Φεραίου και να μην ανέβουν άλλο τα ενοίκια στη συγκεκριμένη οδό.

Όμως, όπως αναφέρουν κύκλοι της εστίασης υπάρχουν ήδη σε όλη αυτή την επικράτεια μαγαζιά του κλάδου που δραστηριοποιούνται. "Αυτά τι θα κάνουν;" αναρωτιούνται. 

Κι τονίζουν σε ότι αφορά τα ενοίκια "μα ήδη στην Μαιζώνος ένεκα της πεζοδρόμησης οι ιδιοκτήτες ζητούν αυξήσεις και όλα τα μισθώματα στα ακίνητα αναμένεται να αυξηθούν στο νέο πεζόδρομο". Προσθέτουν επίσης: "Αν πάμε σε τέτοιες λογικές θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στο κέντρο της πόλης.

Ίσα - ίσα που όπως έχουμε δει εμπειρικά όπου υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα μειώνεται και το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης". Πάντως πολλά πάνω στο όλο ζήτημα και τη στάση που θα κρατήσει η εστίαση θα εξαρτηθούν από τη νέα κανονιστική που βρίσκεται στα σκαριά.