Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού Λαού και τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα, αποφάσισε την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης στις 21 Απριλίου 2024.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχτηκε, γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης στις 21 Απριλίου 1963.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραΐσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν παράγοντα «ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας» και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για το λαό μας.

Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παίζουν, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Η ατζέντα της εν εξελίξει Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων της δολοφονικής αυτής μηχανής του κεφαλαίου, βρωμάει μπαρούτι. Βάφεται από το αίμα του Παλαιστινιακού λαού, η σφαγή του οποίου συνεχίζεται εδώ και πάνω από 5 Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας μήνες από το Ισραήλ, με τις ευλογίες και τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί νέους, ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς. Η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, που απειλεί με γενίκευση, οι θερμές πολεμικές εστίες στη Μ. Ανατολή και η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά τα μέτωπα, όχι μόνο με τη διάθεση των βάσεων, αλλά ακόμη και με την αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Η Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσηςμπορεί να συμβάλλει στην κλιμάκωση του αγώνα. Θα περιλαμβάνει μια σειρά από πολύμορφες δράσεις, όπως εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες, με αιχμή τις περιοχές που υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές αλλά και σε όλη τη χώρα.

Καλούμε όλο το λαό της Αχαΐας να πάρει μαζικά μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας στις 10:30 πμ στον Άραξο.

Για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής στην κινητοποίηση, καλούμε τους φορείς της πόλης μας σε σύσκεψη την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 7:30μμ στο ΕΚΠ.