Η εγκληματική αδιαφορία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, είχε ως θύματα μαθητές και εργαζόμενη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ριόλου που κόλλησαν ψύλλους, παρά το γεγονός ότι ο κ. Αλεξόπουλος είχε ενημερωθεί αρμοδίως από τη διεύθυνση του σχολείου για τον κίνδυνο. Αγέλη ανέστιων σκύλων, η ύπαρξη του οποίου είχε επισημανθεί
έγκαιρα στη Δημοτική Αρχή, έμπαινε και έβγαινε ανενόχλητη στο σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα τα τετράποδα να μεταδώσουν ψύλλους σε μαθητές και σε καθαρίστρια του σχολείου.
Καθυστερημένα, μόλις την Πέμπτη 11 Απριλίου, έγινε ο ψεκασμός του σχολείου από ειδικό συνεργείο και την Παρασκευή 12 Απριλίου, το Γυμνάσιο Ριόλου παρέμεινε κλειστό. Εν τω μεταξύ, όμως, μαθητές όπως και η εργαζόμενη ταλαιπωρήθηκαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τα τσιμπήματα των ψύλλων, που ως γνωστόν σε κάποιες
περιπτώσεις, προκαλούν τοπική αλλεργική δερματίτιδα και μεταδίδουν ασθένειες ή δευτερογενή επιμόλυνση.

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα», Άγγελος Στεργιόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε:
«Για άλλη μια φορά στην έως τώρα σύντομη θητεία του, ο Δήμαρχος κ. Αλεξόπουλος αποδείχθηκε ανεπαρκής στη διαχείριση έκτακτων περιστατικών. Τον καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλους να μην παίζει με την ασφάλεια των παιδιών και των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας.
Με τη δημόσια υγεία και τα σχολεία μας, δεν επιτρέπεται να ολιγωρείτε κύριε Αλεξόπουλε! Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα!»