Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε (12/4) ο 50χρονος που καταγγέλθηκε από τον 15χρονο γιο του ότι κακοποιούσε τη μητέρα του.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση, καθώς μετά από αίτημα της συζύγου του, αποφασίστηκε οι δύο πλευρές να ακολουθήσουν τον θεσμό της ποινικής διαμεσολάβησης.

Επίσης, ήρε την κράτηση του υπό τον όρο να μην προσεγγίζει και να μην επικοινωνεί με τη σύζυγο και το παιδί του, ενώ υποχρεούται να αλλάξει και στέγη.

«Να μην πάει φυλακή, τον αγαπάω»

Η 44χρονη μητέρα του έφηβου από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως δεν επιθυμούσε την τιμωρία του συζύγου της, πάρα τα σοβαρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος της ίδιας και του ανήλικου γιου τους.

«Ένιωσα ότι κινδυνεύει η ζωή της μητέρας μου»

Ο 15χρονος μίλησε στο MEGA κι είπε ότι ό,τι έκανε ήταν από αγάπη και πόνο.

«Ο πατέρας μου έπινε, γυρνούσε κι έβγαζε τα νεύρα του πάνω στην μητέρα μου και σε εμένα. Πιο πολλές φορές αυτό γινόταν στην μητέρα μου. Ένιωσα ότι κινδυνεύει η ζωή της μητέρας μου. Έχει χτυπήσει κι εμένα πολλές φορές».

Μάλιστα, ο 15χρονος αποκάλυψε ότι όταν ήταν εννιά ετών είχε επικοινωνήσει ξανά με την αστυνομία λόγω των όσω έχει περάσει από τον πατέρα του. «Μάλωσα με τον πατέρα μου στα εννιά μου χρόνια, έτρεχα, έπεσα και χτύπησα στο πόδι μου», περιέγραψε.

«Να μην μείνει μαζί μας, να τον βοηθήσουμε να ζήσει την ζωή του, αλλά μακριά μας», αυτό είναι που ζητάει σήμερα ο 15χρονος και λέει για την μητέρα του «τον αγαπάει γιατί έχουν περάσει πολλά».