Ο Δήμος Πετρούπολης στηρίζει και θα συμμετέχει στην κινητοποίηση του Δήμου Πάτρας τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Οι διεκδικήσεις του Δήμου Πάτρας είναι πέρα ως πέρα δίκαιες. Τα αιτήματα που προβάλλει είναι και αιτήματα του Δήμου Πετρούπολης.

Διεκδικούμε:

1) Να αποδοθούν στους Δήμους τα χρήματα που δικαιούνται για προσλήψεις προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

2) Να καταργηθεί η διάταξη Βορίδη.

3) Να επιχορηγηθούν οι Δήμοι για να καλύπτουν τη μισθοδοσία όσων συμβασιούχων εργαζόμενων παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις.

Ο Δήμος μας στερείται κάθε χρόνο πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ που παρακρατούνται από το κράτος. Ας σκεφτούμε πόσο καλύτερη θα ήταν η κατάσταση αν έπαιρνε αυτά τα χρήματα δεδομένου ότι η κρατική χρηματοδότηση είναι 6,34 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο η μισθοδοσία των εργαζομένων ανέρχεται σε 9,62 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος μας έχει 91 κενές ογανικές θέσεις με βάση το οργανόγραμμα του 2014, το οποίο μάλιστα είναι πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες του.

Καλούμε το λαό της πόλης μας να δώσει μαζικό και δυναμικό παρών στην κινητοποίηση του Δήμου μας αύριο, 13 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία «Ηρώ» για να παλέψουμε όλοι μαζί για την πόλη και τη ζωή που μας αξίζει.

Όλη η πόλη μια γροθιά! Προχωράμε όλοι μαζί και νικάμε όλοι μαζί!