Τουλάχιστον 20 συλλήψεις ατόμων για ενδοοικογενειακή βία και ακόμα περισσότερες αναφορές έχουν καταγραφεί στην Αστυνομική Διεύθυνση της Δυτικής Ελλάδος, τις τελευταίες ημέρες, μετά από την τραγική υπόθεση της Κυριακής και την δολοφονία της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. 

Οι περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές αφορούν περιστατικά βίας κατά των γυναικών, σωματικής και ψυχολογικής, ενώ κάποιες έχουν γίνει στην Πάτρα και στην Αχαΐα. Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. η έξαρση των καταγγελιών για αυτού του είδους τα φαινόμενα είναι κάτι που συμβαίνει συχνά ύστερα από μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Τα μέτρα, άλλωστε, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή ένας από τους στόχους που θέλουν να εκπληρώσουν είναι να σπάσουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας την σιωπή τους.

Όμως εκτός του να σπάσουν τη σιωπή τους απαιτείται και μεγαλύτερη προστασία από πλευράς αστυνομίας και το γεγονός αυτό προκαλεί ακόμα περισσότερη πίεση στην Αστυνομία που θα πρέπει να προστατεύσει τις γυναίκες που αναφέρουν την βία που έχουν υποστεί. 

Αυτό φυσικά μεγαλώνει τις ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως στην Άμεση Δράση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας αφού οι αστυνομικοί αφιερώνουν τον ανάλογο χρόνο στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, αφήνοντας άλλα ζητήματα ακάλυπτα. 

Για αυτό και σύμφωνα με τους συνδικαλιστές είναι απαραίτητη η ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και η κάλυψη των κενών που υπάρχουν.