Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» με θέμα «Το Γυναικείο Βλέμμα», που διοργανώνει ο δήμος Αιγιαλείας, έρχεται από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου 2024 στον υπέροχο Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου! Για 7 ημέρες το Αίγιο γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος των φίλων του κινηματογράφου με διαγωνιστικά προγράμματα ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, συναυλίες, αφιερώματα, συζητήσεις και πολλές εκπλήξεις!

Η συμμετοχή των δημιουργών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού υποβλήθηκαν 257 ταινίες στα 4 διαγωνιστικά προγράμματα του φεστιβάλ (Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας, Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ, Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation, Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα). 52 από αυτές θα προβληθούν στο κυρίως πρόγραμμα και θα διεκδικήσουν τα βραβεία των επιτροπών, αλλά και το Βραβείο Κοινού που προσθέτει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στις βραδιές των προβολών. Θα απονεμηθεί επίσης το Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» από την οικογένεια του σπουδαίου δημιουργού, το Βραβείο GSC καλύτερης Κινηματογράφησης από την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC), με την οποία το φεστιβάλ έχει την τιμή να συνεργάζεται, καθώς και το Βραβείο ΟΚΛΕ από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.

Η τελική λίστα ταινιών του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου αποτελείται από 19 ταινίες μυθοπλασίας, 10 ντοκιμαντέρ, 12 Animation και 11 σπουδαστικές ταινίες.

Οι καλύτερες ταινίες κάθε προγράμματος, έτσι όπως θα αξιολογηθούν από τις 4 τριμελείς κριτικές επιτροπές τους, θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ στα διεθνή τμήματα και 500 ευρώ στο Εθνικό Σπουδαστικό.