Η σημερινή κατάληψη του Δημαρχείου της Πάτρας ανέδειξε με τον πιο εμφανή τρόπο το πρόβλημα που ταλανίζει για χρόνια εκατοντάδες οικογένειες συμβασιούχων του Δήμου. Οι εργαζόμενοι εναγωνίως αναζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία, πράγμα που είναι δικαίωμα κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Η Νέα Αριστερά έχει σταθερή θέση ότι οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων της χώρας μας πρέπει να καλυφθούν άμεσα με μόνιμες προσλήψεις και όχι με 8μηνους συμβασιούχους που βρίσκονται σε διαρκή ομηρία.

Ο εμπαιγμός των εργαζομένων δεν έχει όρια. Ο Δήμαρχος της Πάτρας είναι καιρός να λειτουργήσει στα πλαίσια της «ανυπακοής», την οποία ο ίδιος και η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλη την Ελλάδα επικαλούνται, απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον νόμο Βορίδη, στηρίζοντας τους εργαζόμενους στους δικαστικούς τους αγώνες και απαιτώντας την αναγκαία χρηματοδότηση.

Οριστική λύση του προβλήματος χωρίς προκήρυξη μόνιμων θέσεων με βάση τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν θα προκύψει. Οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει όλο αυτό το διάστημα πρέπει να έχουν προτεραιότητα με ενισχυμένη μοριοδότηση στην πλήρωση αυτών των θέσεων. Αυτό είναι δίκαιο και αυτή είναι η μόνη δυνατή διέξοδος από το αδιέξοδο.