Μία ακόμη τραγωδία περιμένει την οικογένεια Ραζίνη στα προσεχή επεισόδια της δραματικής σειράς εποχής του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας».

Μια μοιραία συνάντηση ανάμεσα στις δύο θανάσιμες εχθρούς, Στάσα και Κυριακούλα, πρόκειται να φέρει ολέθριες συνέπειες.

Ενώ η υπόθεση του Ρήγα προσπαθεί ακόμη να διαλευκανθεί και να αποκαλυφθούν όσα έγιναν ανάμεσα σε εκείνον και τον Στράτο στην αιματοβαμμένη συνάντησή τους στο νεκροταφείο, η Ιουλία παραμένει στο πλευρό της μητέρας της και του αδελφού της, παραμελώντας τον Γιωργίκη. Εν τω μεταξύ, αυτό το τραγικό γεγονός δεν έχει καταφέρει να επηρεάσει τη σχέση της με τον Γρήγορή, ο οποίος συνεχίζει να επισκέπτεται το αρχοντικό, δυναμιτίζοντας τις υποψίες της Χάδως ότι κάτι υπάρχει ανάμεσά τους.

Την ίδια στιγμή, η ασθένεια της Κυριακούλας γίνεται αφορμή για να αρχίσει ο Γκλαβάνης τις επισκέψεις στο σπίτι της οικογένειας και μέρα με την ημέρα να έρχεται πιο κοντά με τη Φιλιώ. 0 γιατρός, εξετάζοντας την άρρωστη γυναίκα, συστήνει στον γιο και στη νύφη της να βρίσκεται πάντα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αποφεύγοντας τις εντάσεις, τους καβγάδες και τις έντονες συγκινήσεις, καθώς η καρδιά της είναι επιβαρυμένη από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Τόσο ο Γρηγόρης όσο η Φιλιώ αλλά και η Αλεξάνδρα προσπαθούν να την προσέχουν και να τη βοηθούν να ξεχάσει τις συμφορές και τα δεινά που έχουν βρει το σπίτι τους. Έτσι, η κατάσταση της Κυριακούλας σταθεροποιείται και όλα δείχνουν ότι η ζωή της πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο λόγω της κολπικής μαρμαρυγής.

Την ίδια ώρα, η Στάσα συνεχίζει τις κρυφές συναντήσεις με τον εραστή της, που δεν είναι άλλος από τον διοικητή Στασινόπουλο. Ωστόσο, κάποιος από το περιβάλλον του αρχίζει να τους υποψιάζεται και η παράνομη σχέση τους κινδυνεύει να ξεσκεπαστεί. Συγχρόνως, η έγνοια της γυναίκας είναι συνέχεια στον γιο της, Ρήγα, καθώς οι εξελίξεις στην υπόθεσή του είναι ραγδαίες. Λίγο καιρό αργότερα, η Στάσα αποφασίζει να πάει στο νεκροταφείο για να επισκεφθεί τον τάφο του άντρα της, Νικόλα. Ωστόσο, εκεί συναντάει τυχαία την Κυριακούλα. Αντικρίζοντας η μία την άλλη, έρχονται ακόμη μία φορά σε σφοδρή αντιπαράθεση. Την ώρα της έντασης, λοιπόν, η κουρασμένη καρδιά της Κυριακούλας την προδίδει. Τα αισθήματα απέχθειας και μίσους που τρέφει για τη Στάσα δυστυχώς την οδηγούν στον θάνατο.

Η γυναίκα πέφτει στο έδαφος χάνοντας τις αισθήσεις της και η Στάσα διαπιστώνει με τρόμο πως είναι νεκρή. Τα συγκλονιστικά νέα διαδίδονται αμέσως, βυθίζοντας στο πένθος τον Γρηγόρη και την Αλεξάνδρα. Τα δύο της παιδιά δεν μπορούν να πιστέψουν την απρόσμενη και άκρως δραματική απώλεια της μητέρας τους, ενώ η Φιλιώ και ο Αλκής προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό τους και να τους δίνουν δύναμη και κουράγιο. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να απαλύνει τον υπέρτατο πόνο που καίει την καρδιά τους. Ολόκληρος ο Τύρναβος θρηνεί τον θάνατο της αγαπητής γυναίκας, ενώ η έχθρα των οικογενειών Ραζίνη και Σκούταρη έχει πλέον γιγαντωθεί και μοιάζει αγεφύρωτη.

Πηγή mytv