Η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι ξεκάθαρη σε ότι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και αυτό που θέλει να κάνει είναι να καταργήσει ή να συγχωνεύσει τις σχολές εκείνες που έχουν μικρό αριθμό εισακτέων.

Αυτή την πρόθεση την έχουν καταλάβει όλες σχεδόν οι ακαδημαϊκές κοινότητες και πολύ περισσότερο οι φοιτητές των σχολών αυτών που βλέπουν το μέλλον τους να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Μια από τις σχολές αυτές που φαίνεται ότι είναι στον ορίζοντα των συγχωνεύσεων του υπουργείου είναι αυτή του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών που λέγεται ότι θέλουν να την κάνουν ένα με την σχολή της Φιλολογίας. Καμία σχέση!

Μια σχολή από την οποία έχουν βγει αρκετοί θεατρολόγοι που στελεχώνουν στη συνέχεια, έστω και ως αναπληρωτές τη δημόσια εκπαίδευση στο χρήσιμο μάθημα της θεατρικής αγωγής ή έχει αποτελέσει για πολλούς νέους ηθοποιούς την αφορμή για να γνωρίσουν από μια επιστημονική οπτική γωνία την τέχνη του θεάτρου και να την αγαπήσουν στη συνέχεια.

Οι φοιτητές έτσι του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και ήδη το κάνουν με τον τρόπο που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Με τέχνη, χορό και μουσική. Το βίντεο που έχουν δημιουργήσει έχει αυτό τον σκοπό.


Οι ίδιοι αναφέρουν στο σημείωμα τους: «Μια δουλειά που μόνο στόχο έχει να αναδείξουμε το μικρό αλλά "αρκετό", τμήμα μας. Να δείξουμε όλες τις πτυχές του. Τις θετικές και τις αρνητικές.

Να πούμε, πως φοιτητές και καθηγητές γινόμαστε ένα και θα κάνουμε ότι περάσει από το χέρι μας για να καταφέρουμε να μην επιτραπεί η πλήρης ισοπέδωση της τέχνης σε αυτήν την χώρα. Με το επόμενο τους βήμα να κλείσουν τις σχολές μας.

 Ενωνόμαστε μικροί και μεγάλοι σε έναν κοινό στόχο. Την ανάδειξη της τέχνης και κατ' επέκταση του θεάτρου!  Όλο αυτό που βλέπετε είναι αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και της χαράς που είχαμε όλοι μας για να καταφέρουμε να το βγάλουμε εις πέρας!

Εύχομαι να σας αρέσει και να σας κάνει να χαμογελάσετε στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε!! Μία δόση  χαράς, από εμάς, αφιερωμένη σε όλους εσάς».

Δείτε το βίντεο:


''0.003''- Τμήμα Θεατρικών Σπουδών - Πανεπιστήμιο Πατρών