Τρίβουν τα χέρια τους οι καταστηματάρχες στη Λέσβο, αφού χάρη στη Visa express για τους Τούρκους πολίτες, ο τουρισμός αυξήθηκε εντυπωσιακά αυτή την εβδομάδα από την γειτονική χώρα.

Χάρη στο πρόγραμμα της βίζας, στο νησί καταφθάνουν καθημερινά γι’ αυτό το 4ημερο που στη Τουρκία είναι το Ραμαζάνι, πάνω από 1.500 άνθρωποι. Αυτό φέρνει μια τεράστια ανάσα στην αγορά της Μυτιλήνης, όπως δήλωσαν ο Αριστείδης Λαζαρής, γενικός γραμματέας της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων και ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος πρόεδρος της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου.

«Υποδεχτήκαμε 1.500 τουρίστες από την Τουρκία χθες και άλλους τόσους σήμερα. Περιμένουμε πάνω από 6.000 αυτή την εβδομάδα λόγω του Ραμαζανιού. Ηταν θείο δώρο για τα καταστήματά μας για Απρίλιο μήνα. Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά αυτή τη χρονιά και βοήθησε και ο καιρός» είπαν, σημειώνοντας πως η visa express έκανε την διαφορά.

Σημαντικό τονίζουν πως ήταν το γεγονός ότι πλέον πολλοί κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης επέλεξαν να πάνε στο νησί έστω για μονοήμερη εκδρομή, καθώς άνοιξε ο νέος δρόμος από την πόλη ως το Αϊβαλί, που σε τρεις ώρες μπορούν να διασχίσουν την απόσταση.

«Συνήθως έχουμε λίγο πάνω από 1.000 άτομα αυτή τη περίοδο για τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, πάνω από το 20% ήρθαν με την βίζα που ήταν το πιο πετυχημένο πράγμα που είδαμε για τα νησιά. Αν δεν υπήρχε το πρόγραμμα αυτό, δεν θα έφταναν πάνω από 3.000 οι τουρίστες».

Η visa express θα μπορεί να εκδίδεται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τα εξής νησιά: Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος και Κως.