Η Λέσχη 4χ4 Πάτρας “Skarta Ekato” μετά την απαραίτητη έγκριση της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος), της Επιτροπής 4χ4 της ΕΠΑ διοργανώνει τον Αγώνα «5ο MEGA FOUR 4Χ4 Πάτρας» την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στην θέση Μακρυχώραφα (παλιά πίστα Motocross) στο Πετροχώρι του Δήμου Δυτικής Αχαίας.

Συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Ο Αγώνας «5ο MEGA FOUR 4Χ4 Πάτρας» προσμετρά στο προκηρυγμένο Κύπελλο Wild Terrain - Mega Four 4x4 για το 2024.

Ο πίνακας συμμετοχών «γέμισε» με 31 πληρώματα που συμπλήρωσαν και τις 5 κατηγορίες (ENTRY, ENTRY OPEN, WT-37, WT-40 και WT-OPEN) με το θέαμα αναμένεται συναρπαστικό, αφού η Οργανωτική Επιτροπή έχει υποσχεθεί πως θα δημιουργήσει μία πίστα κατάλληλη για μεγάλες συγκινήσεις και όπως κάθε χρόνο θα έχει τις «ιδιαιτερότητές» της.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου το απόγευμα, θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας (στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου) από τις 15:00 έως τις 19:00, με την πανηγυρική εκκίνηση να πραγματοποιείται στις 21:00, στο ίδιο σημείο. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2024 στην θέση Μακρυχώραφα (παλιά πίστα Motocross) στο Πετροχώρι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με την σημαία εκκίνησης να πέφτει στις 09:00.

Ο χώρος της παλιάς πίστας Motocross που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, είναι πραγματικά ιδανικός, με την θέαση να είναι σχεδόν πλήρης από όλα τα σημεία των Ειδικών Διαδρομών. Τα εμπόδια που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι της Οργανωτικής Επιτροπής είναι «έξυπνα», ώστε να αναδείξουν τις οδηγικές ικανότητες των οδηγών, αλλά και τις ικανότητες πλοήγησης του συνοδηγού.

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι πως φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει “Joker Lap”, με ένα τμήμα της ειδικής διαδρομής με αρκετή δυσκολία, όπου τα πληρώματα θα πρέπει να περάσουν μία φορά σε κάθε ειδική διαδρομή, κάνοντας την επιλογή του «πότε» ιδιαίτερη «σπαζοκεφαλιά».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πίνακας Συμμετοχών είναι απαρτιζόμενος από σχεδόν όλα τα «μεγάλα» ονόματα του Mega Four, αλλά και τους περσινούς κυπελλούχους όλων των κατηγοριών.

Όπως πάντα η Λέσχη 4χ4 Πάτρας, θέτει τον οργανωτικό πήχη πολύ ψηλά, με τα δεδομένα να καταγράφουν την αυξητική τροχεία του θεσμού.