Μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αποκατάσταση των πυλώνων φωτισμών στην πίστα των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Αράξου, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα έχει δεσμευτεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η παρέμβαση της  Αχαιού υφυπουργού Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου ήταν καταλυτική έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με τον ανάδοχο για να μπει ο φωτισμός στους πυλώνες, φωτισμός που αυτή τη στιγμή δεν είναι επαρκής. 

Από εκεί και πέρα οι εργασίες θα πρέπει να γίνουν άμεσα και στον χώρο του παρκινγκ των λεωφορείων που έρχονται και παίρνουν τους επιβάτες από το αεροδρόμιο του Αράξου, έτσι ώστε η πρόσβαση να είναι πιο εύκολη.

Τόσο ο φωτισμός, όσο και τα θέματα του παρκινγκ είναι ζητήματα που δεν επηρεάζουν  τον λειτουργικό ρόλο του αεροδρομίου (τα συγκεκριμένα φώτα δεν αφορούν την προσγείωση των αεροπλάνων τις βραδινές ώρες), όμως σίγουρα δεν δημιουργούν μια καλή εικόνα στους  επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή μας.

Για το σκοπό αυτό απαραίτητο είναι να γίνουν και κάποιες βελτιωτικές εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο του Αράξου με το εθνικό δίκτυο, αλλά και να καθαριστεί ο περιβάλλοντας χώρος με τα οικόπεδα που υπάρχουν στην περιοχή.

Σημειώνουμε ότι η έλευση των αθανάτων της ΔΟΕ για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο αεροδρόμιο του Αράξου θα γίνει τις μεσημεριανές ώρες οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον φωτισμό που ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί.