Μετά το περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου ασθενής με κάταγμα χειρουργήθηκε στα απογευματινά χειρουργεία,ήρθε η σειρά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών να πρωτοτυπήσει αρνητικά.
Τη στιγμή που η Καρδιοχειρουργική κλινική εφημερεύει για επείγοντα περιστατικά μόλις τέσσερις φορές το μήνα λόγω έλλειψης προσωπικού,βάζοντας σε κίνδυνο το λαό της περιοχής που αναγκάζεται να διακομιστεί σπαταλώντας κρίσιμες ώρες είτε στα Ιωάννινα είτε στην Αθήνα με κίνδυνο της ζωής του,θα γίνει σήμερα το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στην εν λόγω κλινική,η οποία αδυνατεί να καλύψει τα επείγοντα περιστατικά.
Για άλλη μια φορά διαφαίνεται πως ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων δεν έχει να κάνει με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά με την ενίσχυση της εμπορευματικής λειτουργίας των νοσοκομείων. Στην πρόσφατη προκήρυξη με 140 κενές οργανικές θέσεις στα δυο μεγάλα νοσοκομεία του νομού μας προκηρύχθηκαν μόλις 13 θέσεις με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να λειτουργεί με τέσσερις κλειστές χειρουργικές αίθουσες από τις δώδεκα λόγω έλλειψης προσωπικού.Το ίδιο προσωπικό που δεν μπορεί να υποστηρίξει καθημερινή εφημέρευση της Καρδιοχειρουργικής κλινικής,που όμως φτάνει για να λειτουργήσει την απογευματινή-επί πληρωμή λειτουργία.

Ως εδώ ο εμπαιγμός!

Απαιτούμε
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλες οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες αλλά και η Καρδιοχειρουγρική κλινική