Συστατικά

1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουτ. του γλυκού baking powder
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι γάλα, με λίγα λιπαρά
1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
3 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρίμμα από φρέσκο πορτοκάλι
2 μεγάλα αβγά
1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. του γλυκού στέβια
Σπρέι μαγειρέματος
(για το σιρόπι): 700 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
φλούδα ενός πορτοκαλιού, κομμένη.

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και άφησέ το στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα τη στέβια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά.
Προσθέτεις αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι, στο εσωτερικό της τρύπας που έχεις δημιουργήσει.
Ανακατεύεις προσεκτικά τα δύο μείγματα χωρίς να σβολιάσει το αλεύρι.
Ψεκάζεις ένα ταψί ή μία φόρμα κέικ και περιχύνεις το μείγμα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Παράλληλα, ετοιμάζεις το σιρόπι. Βράζεις τα υλικά σου σε μία κατσαρόλα και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτεις το χυμό ενός πορτοκαλιού, ανακατεύεις και τοποθετείς στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Αφαιρείς την πίτα από το φούρνο, περιχύνεις το σιρόπι και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: tlife.gr