Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η βιωματική παρουσίαση του βιβλίου για τον αυτισμό «Δεν Υπάρχει Μη Λεκτικός Αυτισμός» από τον μοναδικό Ευάγγελο Μποχατζιάρ Λογοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, ειδικό Αυτισμού και συγγραφέα.

Το περασμένο Σάββατο ο πολυχώρος του Μηχανουργείου γέμισε από κόσμο που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση.


Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν πραγματικές, κλινικές περιπτώσεις αυτιστικών που άρχισαν να επικοινωνούν λεκτικά όπως και για πρώτη φορά τεχνικές προσέγγισης για την βελτίωση της επικοινωνίας των αυτιστικών συνανθρώπων μας και του κοινωνικού περίγυρου.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε συζήτηση με το κοινό πάνω σε προβλήματα και ερωτήματα που το απασχολούν.


O Ευάγγελος Μποχατζιάρ μαζί με την οικογένειά του


Σε ανάρτηση του μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Ευάγγελος Μποχατζιάρ ανέφερε:

"Είμαι σίγουρος από τα δάκρυά σας, τις ζεστές αγκαλιές, το βλέμμα και, τέλος, τα λόγια σας, ότι κάτι θα αλλάξει μετά από την παρουσίαση του βιβλίου μου για τους αυτιστικούς μας φίλους! Είμαι σίγουρος και γι' αυτό σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ένθερμη υποστήριξη σας στον αγώνα μου που είναι και δικός σας! Σας ευχαριστώ και είμαι δίπλα σας! Σώμα και ψυχή όπως πάντα!"


Ο Ευάγγελος Μποχατζιάρ είναι ένας πατρινός επιστήμονας και πάνω από όλα άνθρωπος που σπάει τα στερεότυπα με την θέση-προσέγγιση που κρατάει σταθερά εδώ και αρκετά χρόνια στον επαγγελματικό στίβο δίνοντας φωνή σε ανθρώπους που δε μιλούσαν ποτέ από την πρώτη κιόλας συνεδρία και μάλιστα ανεξαρτήτου ηλικίας.

Το θεραπευτικό κέντρο Bochatziar 8i Autism Clinic ευχαριστεί για τη μαρτυρία της , την μητέρα αυτιστικού παιδιού κυρία Ελένη Μερτζάνη αναφέροντας στο λόγο της την εμπειρία της όταν μέσα από την θεραπεία το παιδί της άρχισε να επικοινωνεί λεκτικά από την πρώτη μέρα ανατρέποντας προβλέψεις πολλών ειδικών.

Ευχαριστούμε επίσης την κυρία Χριστίνα Τεγοπουλου Γραμματέας του Συλλόγου Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας και Εθελόντρια σε δομές για άτομα με αναπηρίες για την παρουσία της καθώς και την Μαλαματένια Μπουραζάνη Πρόεδρο του Συλλόγου Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας, Γραμματέας του Συλλόγου Μάνα για άτομα με αναπηρίες, Υπεύθυνη στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Καρδίτσας, Διευθύνουσα στο κέντρο διημέρευσης και Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΠΟΦΕΚΟ και Μέλος του Συλλόγου Ελπίδα για άτομα με αναπηρίες για την πολύτιμη στήριξη της έστω και από μακριά που λόγω έκτακτων σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

BOCHATZIAR 8i AUTISM CLINIC

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΡΛΕΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΜΠΟΧΑΤΖΙΑΡ ΣΠ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΘΗΝΩΝ 231, ΠΑΤΡΑ

Info

Τηλέφωνο: 2610 433 852
Email:
[email protected]

Site: http://www.mpoxatziar.gr/
Facebook: Bochatziar 8i Autism Clinic
Instagram: Bochatziar 8i Autism Clinic
Youtube: Bochatziar Evangelos