Δεντροφυτεύσεις, λουλούδια και γκαζόν σε πλατείες και σε κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας σκοπεύει να βάλει ο Δήμος και η αρμόδια αντιδημαρχία, έχοντας ολοκληρώσει μια μελέτη που αφορά την ανάπτυξη και την προστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου. 

Η μελέτη αυτή αφορά έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχει η δημοτική αρχή για την συντήρηση του πρασίνου, αλλά και την αναβάθμιση του, στους ήδη υπάρχοντες χώρους, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη του σε χώρος που μέχρι τώρα δεν είχαν αξιοποιηθεί αναλόγως. 

Για τον σκοπό αυτό μικρά κλιμάκια των υπηρεσιών του δήμου χώρου προχωρήσει σε αυτοψίες στις πλατείες που είναι να γίνουν οι παρεμβάσεις. Η αρχή θα γίνει στην πλατεία Όλγας, στο κέντρο της Πάτρας, όπου είναι να φυτευτούν πάνω από 100 νέα δέντρα. 

Οι δεντροφυτεύσεις αυτές θα γίνουν μετά το Πάσχα, παράλληλα με τις εργασίες ανάπλασης που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή, αλλά και τις παρεμβάσεις που είναι να γίνουν στην πλατεία. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης την πλατεία Αγίου Γεωργίου, ένα κομβικό σημείο που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Άνω πόλης με την Κάτω πόλη. 

Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνουν παρεμβάσεις στα παρτέρια της Τριών Ναυάρχων, καθώς οι εργασίες ανάπλασης άφησαν χωρίς λουλούδια τον πεζόδρομο, ενώ θα γίνουν και κάποιες δεντροφυτεύσεις. 

Παρεμβάσεις προβλέπει ο σχεδιασμός και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου εκεί δεν έχει γίνει ακόμα η αυτοψία του κλιμακίου. Μέσα στην μελέτη υπάρχει ασφαλώς και η πλατεία Γεωργίου όπου στο πλαίσιο του έργου για την συντήρηση της θα φυτευτούν ορισμένα δέντρα , έτσι ώστε η καρδιά της πόλης να πάρει και αυτή λίγο πράσινο. 

Αντίστοιχες παρεμβάσεις αναμένονται σε πλατείες όπως η Ομόνοια, η Αγία Σοφίας, ο Παντοκράτορας, αλλά και η πλατεία Ανδρούτσου στο Βλατερό όπου η ανακαίνιση - αναβάθμιση της, είναι κοντά στο να ολοκληρωθεί.