Ποινή 16 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στην 50χρονη μητέρα στη Ζάκυνθο, όπου κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα δύο ανήλικα θετά παιδιά της.

Οι δικαστές έκριναν τη μητέρα ένοχη για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ ο εισαγγελέας θα αποφασίσει τελικά αν το 12χρονο αγόρι και η 9χρονη αδερφή του θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ή θα φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο ασφαλή χώρο.

Η αποκάλυψη του εφιάλτη που ζούσαν τα δύο ανήλικα παιδιά έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (06.04.2024) όταν το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε τηλεφωνικά το Α.Τ. Αλυκών Ζακύνθου. Συγκεκριμένα μια γειτόνισσα της φερόμενης ως δράστιδος τους κατήγγειλε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που αφορά στα δύο μικρά παιδιά, 9 και 12 χρόνων αντίστοιχα, τα οποία είχαν υιοθετηθεί πριν από τρία χρόνια, από την ίδια την φερόμενη ως δράστιδα και τον σύζυγό της.

Όπως ανέφερε η γειτόνισσα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το 12χρονο αγοράκι πήγε κλαίγοντας σε εκείνη να ζητήσει βοήθεια, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του και της ανάφερε ότι η θετή του μητέρα σχεδόν σε καθημερινή βάση για όλο το διάστημα συμβίωσής τους, από την αρχή της υιοθεσίας τους, τον χτυπά.

Στο σημείο μετέβη ο Διοικητής του Α.Τ. μαζί με άλλους αστυνομικούς. Η 50χρονη γυναίκα μαζί με τα δύο ανήλικα οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος έδωσε παραγγελία για την ανωμοτί μαρτυρική εξέταση των ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα, η θετή μητέρα κατηγορείται ότι το Σάββατο (6.04.2024) άσκησε σωματική βία στο αγοράκι χτυπώντας τον με τα χέρια της στο κεφάλι, στο λαιμό και στον ώμο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες (εκδορές και μώλωπες), ενώ παράλληλα άσκησε με τα χέρια της σωματική βία και στο κοριτσάκι χτυπώντας το και εκείνο στο κεφάλι.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε από τα ίδια ότι η μητέρα τους από το 2020, ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος τους.