Ζωηρή ήταν η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Πάτρας το Σαββατοκύριακο, τόσο στις πιάτσες του κεντρικού αστικού ιστού, όσο και στα παραλιακά μαγαζιά.

Ο καλός καιρός που έκανε είναι γεγονός ότι γέμισε τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας, τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, ενώ το βράδυ του Σαββάτου υπήρχε αρκετή κίνηση σε όλα τα μαγαζιά του κέντρου.

Κόσμο είχαν όμως και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, με τα περισσότερα από αυτά να είναι γεμάτα. Σύμφωνα με καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής το περασμένο τριήμερο ήταν πράγματι αρκετά καλό για τα μαγαζιά και σε αυτό βοήθησε η ζέστη και ο καιρός.

«Ας μην γελιόμαστε όμως. Βλέποντας ένα μαγαζί γεμάτο και με αρκετή κίνηση μια ή δύο φορές την εβδομάδα, δεν σημαίνει και πολλά πράγματα αυτό για την επιβίωση μιας επιχείρησης» αναφέρει χαρακτηριστικά έμπειρος επαγγελματίας του κλάδου.

«Ειδικότερα φέτος η μέχρι στιγμής κίνηση που υπάρχει στα καταστήματα με εξωτερικούς χώρους και με τραπεζάκια έξω θα έλεγα ότι είναι λιγότερη και πιο μειωμένη σε σύγκριση με την κίνηση της αντίστοιχης περιόδου της περασμένης χρονιάς.

Κι το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ο κόσμος δεν καταναλώνει. Μπορεί δηλαδή να κάθεται ώρες σε ένα μαγαζί χωρίς όμως να έχει την ανάλογη κατανάλωση. Οπότε ας μην μας ξεγελάει η εικόνα, η ουσία είναι διαφορετική».