Ο Νίκος Ορφανός έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη δημοσιογράφο Νάντια Ρηγάτου και την κάμερα της εκπομπής «I love Σου Κου» στον ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων, δε, ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στον ερχομό της κορούλας του σε έναν περίπου μήνα αλλά και στην έλλειψη επικοινωνίας που ενδεχομένως να υπάρξει στις καλλιτεχνικές συνεργασίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ορφανός εξομολογήθηκε πως «δουλεύω πολύ την γονεϊκότητα μαζί με την σύζυγο μου, την Αντιγόνη. Μας έχει βασανίσει πάρα πολύ και μας έχει βασανίσει και σε αυτογνωσιακό επίπεδο, με την έννοια ότι κάτσαμε και αναλογιστήκαμε όλο τον τρόπο με τον οποίο εμείς μεγαλώσαμε. Κρατήσαμε τα καλά και πολλά τα πετάξαμε διότι έχει αλλάξει η εποχή».

«Έχει τύχει να κάνω αγωγή σε εταιρεία παραγωγής παλιά και να μου κάνει και εμένα εταιρεία παραγωγής στο θέατρο παλιά. Συμβαίνουν αυτά καμιά φορά. Κανένα από τα δύο όμως δεν είχε άσχημη κατάληξη».

Παράλληλα, με αφορμή την ανακοίνωση της παραγωγής στον Νίκο Πολυδερόπουλο και τον Θοδωρή Κατσαφάδο για μη συνέχιση στη θεατρική τους παράσταση την επόμενη χρονιά, ο Νίκος Ορφανός τόνισε τα εξής. «Η ευθύνη σε αυτό, ακόμα κι αν κάποιος ηθοποιός το πει, είναι της παραγωγής. Δηλαδή έρχεται ένας πρωταγωνιστής και λέει «εγώ δεύτερη σεζόν πάω αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω με αυτόν». Οφείλει να παρέμβει η παραγωγή και να λύσει το πρόβλημα. Δυστυχώς οι περισσότεροι θεατρικοί παραγωγοί φορτώνουν τους ηθοποιούς σε ένα έργο, σαν να τους βάζουν σε ένα καράβι και τους ανοίγουν στο πέλαγος. Δεν ασχολούνται πολύ με την καθημερινότητα, δηλαδή να είναι πραγματικά χαρούμενοι, να μην υπάρχουν εντάσεις και μπλοκαρίσματα».

«Παλιά σε μια σειρά που μου είχαν πει να παίξω μαζί με μια συνάδελφο, με την οποία δεν ήθελα να συνευρεθώ, αποχώρησα εγώ. Πολύ πριν ξεκινήσουμε. Λέω «συγνώμη, εγώ δεν θα ήθελα να παίξω στη σειρά. Μην σκεφτείτε ποτέ ότι θέλω να δημιουργήσω κακό στη συνάδελφο, απλώς δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να είμαι χαρούμενος και ήρεμος σε μια τέτοια δουλειά». Και αποχώρησα εγώ».