Η καύση λίπους οδηγεί σε απώλεια βάρους και είναι γνωστό πως συνεπάγεται πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία. Ποιες ασκήσεις μπορούν να μας βοηθήσουν;

Συνοπτικά, η απάντηση είναι: αυτές που έχουν υψηλή ένταση. Όπως περιγράφεται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής, υψηλή ένταση σημαίνει πρακτικά να μπορείτε να λέτε μόνο λίγες λέξεις ενώ προπονείστε. Με το πέρας μια τέτοιας προπόνησης, ο μεταβολισμός παραμένει αυξημένος και το σώμα «καίει» περισσότερο λίπος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η μέτρια ένταση δεν είναι αποτελεσματική. Και τα δύο είδη προπονήσεων θα πρέπει ιδανικά να έχουν μια θέση στη fitness ρουτίνα σας για βέλτιστα οφέλη.
Οι καλύτερες ασκήσεις για να «κάψετε» πιο γρήγορα λίπος
#1 Jumping Jacks

Ξεκινήστε όρθιοι με τα χέρια σας στα πλάγια.
Λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας και πηδήξτε ανοίγοντας τα πόδια προς τα έξω (λίγο πιο έξω από το πλάτος των ώμων). Ταυτόχρονα, ανασηκώστε και τα χέρια σας έξω και πάνω από το κεφάλι σας.

#2 Burpees

Ο πιο απλός τρόπος για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση είναι:

Πάρτε την κλασική θέση για κάμψεις με το σώμα παράλληλο με το πάτωμα και τα χέρια να έχουν άνοιγμα ίσο με το άνοιγμα των ώμων.
Στη συνέχεια, με μια έντονη κίνηση, λυγίστε τα γόνατα και φέρτε τα κοντά στο στήθος και σηκωθείτε.
Ύστερα, εκτελέστε σε ροή ένα κάθισμα. Καθώς κατεβαίνετε στο κάθισμα, βάλτε τις παλάμες κάτω και τινάξτε τα πόδια προς τα πίσω ώστε να έρθετε στην αρχική σας θέση (αυτή της σανίδας).

Σε όλη την κίνηση, πρέπει να σφίγγετε την κοιλιά σας για να διατηρήσετε ίσιο τον κορμό σας.
#3 Squat Jumps

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων.
Κάντε ένα κάθισμα, λυγίζοντας τα γόνατα ώστε τα πόδια σας να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Οι γλουτοί σας δεν πρέπει να κατέβουν πιο χαμηλά από τα γόνατά σας και τα χέρια σας πρέπει να είναι τεντωμένα μπροστά για να σας βοηθούν να κρατάτε ισορροπία.
Πηδήξτε σηκώνοντας και τα δύο πόδια σας στον αέρα και κατεβάζοντας συγχρόνως τα χέρια σας σα να σπρώχνετε προς τα κάτω έτσι ώστε να δώσετε ώθηση στο σώμα σας.
Προσγειωθείτε στο έδαφος σε όρθια θέση και επαναλάβετε με κάθισμα-πήδημα-όρθια θέση.

#4 Γόνατα ψηλα (high knees)

Σε όρθια θέση, σηκώστε το αριστερό σας γόνατο στο στήθος σας και συνεχίστε να εναλλάσσετε τα πόδια σας ψηλά σε γρήγορο ρυθμό. Συγχρονίστε και τα χέρια σας σα να τρέχετε, με το δεξί να σηκώνεται ψηλά προς το κεφάλι όταν σηκώνετε το αριστερό σας πόδι και αντίστροφα.

Χρήσιμα tips

Συνιστάται να κάνετε κάθε άσκηση για 30 δευτερόλεπτα με 30 έως 60 δευτερόλεπτα ανάπαυσης μεταξύ κάθε γύρου.
Προσπαθήστε να μην ξεκουράζεστε ανάμεσα στις κινήσεις και να γίνονται σε ροή έτσι ώστε να κρατήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό υψηλό.
Το πόσους γύρους θα κάνετε εξαρτάται από εσάς και τις δυνατότητές σας.
Μην ξεχνάτε να κάνετε ζέσταμα πριν και χαλάρωση μετά για να αποφύγετε τραυματισμούς.
Διατηρήστε την προπονητική σας ρουτίνα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Πηγή: vita.gr