Σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με τα POS που θα πρέπει να βάλουν (όσοι δεν είχαν) και ταυτόχρονα να τα συνδέσουν με τις ταμειακές τους μηχανές.

Σύμφωνα με επαγγελματίες το όλο σχέδιο που τους αναγκάζει η κυβέρνηση να υποστούν μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 800 ευρώ στο σύνολο του αφού υπάρχουν καταστήματα που έχουν POS παλιάς τεχνολογίας και τα οποία δεν μπορούν να συνδεθούν με τις ταμειακές.

Έτσι εκτός από τις καινούργιες ταμειακές μηχανές οι επαγγελματίες αυτοί θα πρέπει να αγοράσουν και νέα POS. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να βρουν τον τρόπο να το διασυνδέσουν, δηλαδή έναν τεχνικό που αυτή την περίοδο λόγω ακριβώς του ίδιου ζητήματος είναι δυσεύρετοι.

Οπότε απειλούνται με πρόστιμα της τάξεως των 1.500 ευρώ, χωρίς οι ίδιοι να φταίνε σε κάτι. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις λαϊκές αγορές της Πάτρας, με τους παραγωγούς να έχουν αγανακτήσει και να έχουν μπει όπως λένε σε έναν κυκεώνα ταλαιπωρίας, δίχως να μπορούν επί της ουσίας να κάνουν κάτι.

«Το μέτρο αυτό θα έπρεπε να πάρει παράταση έξι μήνες τουλάχιστον, καθώς αποδείχτηκε ότι η πολιτεία και το κράτος δεν είναι έτοιμα να το εφαρμόσουν» αναφέρουν επαγγελματίες.

«Όμως στόχος τους δεν είναι να διευκολύνουν, αλλά να βάλουν ένα ακόμα εμπόδιο στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στις οικογενειακές επιχειρήσεις».