Ο μαθητής μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο, μετά την επίθεση που δέχτηκε σε σχολείο στην Καλαμάτα. Τρεις οι ανήλικοι δράστες που κατηγορούνται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας…

Εφιαλτικές στιγμές για 13χρονο παιδί μέσα στο σχολείο που πήγαινε στην Καλαμάτα. Ο μαθητής δέχτηκε επίθεση από τρεις συμμαθητές του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το περιστατικό με καθυστέρηση από τη διεύθυνση του σχολείου. Τα αίτια του επεισοδίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, με το Γυμνάσιο να παραμένει ανάστατο από τις αρχές της εβδομάδας. Το θύμα περικυκλώθηκε και άρχισε να δέχεται κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι.

Το περιστατικό ενδοσχολικής βίας, έγινε γνωστό την Πέμπτη 4 Απριλίου, αν και έχει συμβεί σε χώρο του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας από τη Δευτέρα το πρωί (01-04-2024). Το παιδί είναι καλά στην υγεία του, όμως εντύπωση προκαλεί το ότι δεν ενημερώθηκε την ίδια στιγμή η Αστυνομία για το περιστατικό, παρά μόνο όταν οι γονείς του 13χρονου κατέθεσαν μήνυση. Επίσης, ότι ακόμα και χθες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είχε λάβει επίσημη ενημέρωση από το σχολείο.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία συνέταξε δικογραφία με σοβαρές κατηγορίες κατά των τριών μαθητών – δραστών, ενός Έλληνα, ενός Ρομά κι ενός Αλβανού, η οποία ήδη βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η Αστυνομία, το πρωί της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια διαλείμματος, ο 13χρονος δέχτηκε επίθεση σε διάδρομο του σχολείου έξω από τη σχολική αίθουσα από τους τρεις συμμαθητές του για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Οι τρεις δράστες χτύπησαν τον 13χρονο με κλωτσιές και μπουνιές στο σώμα και το κεφάλι και κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά του 13χρονου από έναν εκ των συμμαθητών του.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, μετά το περιστατικό η διεύθυνση του σχολείου ειδοποίησε τους γονείς του τραυματισμένου μαθητή και το ΕΚΑΒ, όχι όμως την Αστυνομία, η οποία μέχρι χθες δεν είχε καταγγελία για το περιστατικό από τη διεύθυνση του σχολείου, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ή το Σύλλογο Γονέων.

Το ίδιο βράδυ και μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του 13χρονου, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 13χρονο Αλβανό, καθώς και τον πατέρα του για παραμέληση εποπτείας του, οι οποίοι αφέθηκαν με ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι δύο νεαροί δεν εντοπίσθηκαν.