Μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2024 περιλαμβάνεται ένα έργο που περιμένουν δεκάδες πατρινοί που περνάνε από την πλατεία Γεωργίου και  βλέποντας την εικόνα που έχει η καρδιά της πόλης, θλίβονται και αποκαρδιώνονται.

Το έργο αυτό δεν αφορά την πλατεία, αλλά τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου που αποτελούν πολιτιστικά μνημεία για την αχαϊκή πρωτεύουσα και τοπωνύμια που χαρακτηρίζουν την πόλη.

Πρόκειται για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν για την συντήρηση και την αποκατάσταση τους, ενώ μέσα στην όλη εργολαβία περιλαμβάνονται οι φανοστάτες της πλατείας Γεωργίου, οι οποίοι εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν λειτουργούν.

Το έργο έχει προϋπολογισμό που φτάνει περίπου τα 74 χιλιάδες ευρώ και θεωρείται αρκετά δύσκολο αφού τόσο τα συντριβάνια, όσο και οι φανοστάτες έχουν χαρακτηριστεί πολιτιστικά μνημεία,  κατά συνέπειά κάθε παρέμβαση σε αυτά θα πρέπει να έχει την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού.

Άλλωστε, ο αρμόδιος φορέας κανονικά για να εκτελέσει αυτές τις παρεμβάσεις θα ήταν το υπουργείο και οι μηχανισμοί του και αυτό ήταν που εμπόδιζε  όλα αυτά τα χρόνια τον Δήμο να κάνει κάτι για την βελτίωση της εικόνας των συντριβανιών.  

Το υπουργείο πετώντας το μπαλάκι στον Δήμο έχει εγκρίνει την εναπόθεση του έργου, πλην όμως θα έχει την εποπτεία του. Τα δύο  συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου έχουν σημάδια πάνω τους σκουριάς από την υγρασία και την φθορά.

Η συντήρηση τους, σε συνδυασμό τους φανοστάτες, αλλά και το έργο που αφορά τις παρεμβάσεις στην πλατεία θα δώσει μια άλλη αισθητική στην καρδιά της Πάτρας.