Μαύρη μέρα για την ελληνική Αστυνομία χαρακτηρίζεται από πολλούς η επομένη μετά από αυτή την τραγική υπόθεση της 28χρονης με καταγωγή από το Αγρίνιο που μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύντροφο της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ένας από τους παράγοντες που συντέλεσαν στην τραγωδία και στην δολοφονία της 28χρονης είναι η έλλειψη έμψυχου δυναμικού της Αστυνομίας και η έλλειψη περιπολικού, τη στιγμή που το χρειαζόταν η απεγνωσμένη κοπέλα προτού φτάσει ο πρώην σύντροφος της και την μαχαιρώσει σε ανοικτή σύνδεση με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με κύκλους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. τα πράγματα δεν είναι καλύτερα σε ότι αφορά την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπηρεσία της ενδοοικογενειακής βίας που λειτουργεί στην Πάτρα εδώ και πάνω από έναν χρόνο με σύσταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ έχει δεχθεί δεκάδες καταγγελίες και έχει συμβάλει στη αντιμετώπιση δεκάδων τέτοιων περιστατικών, δεν έχει ένα δικό της περιπολικό.

Παρόλο που πρέπει να είναι  μια υπηρεσία άμεσης παρέμβασης, όπως αποδείχτηκε με τραγικό τρόπο στην περίπτωση  της 28χρονης. Και όχι μόνο αυτό.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. στο Αίγιο αν πάει ένας πολίτης και ζητήσει βοήθεια μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης δεν θα βρει αστυνομικό στο κουβούκλιο αφού υπάρχει σοβαρή έλλειψη έμψυχου δυναμικού.

Στην Πάτρα είναι αρκετές φορές που μπορεί να χρειαστούν περιπολικά για περιστατικά άμεσης παρέμβασης χωρίς όμως να υπάρχουν διαθέσιμα. Κι φυσικά όλα σχεδόν τα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας έχουν τόσα πολλά κενά που με δυσκολία βγάζουν τις περιπολίες.