Το μήνυμα ότι «θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας» στους Αγίους Αναργύρους «ώστε να δούμε αν έγιναν όλα όσα έπρεπε από υπηρεσιακής πλευράς κι αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο» έστειλε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Παρόλα αυτά, όπως είπε στον ΑΝΤ1, πέραν των τυχών ευθυνών που θα αποδοθούν αν υπάρχουν, μετά την απαιτούμενη έρευνα, «δεν πρέπει να στοχοποιείται συνολικά η ΕΛ.ΑΣ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι έχουν δημιουργηθεί 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας προσθέτοντας ότι σύντομα θα λειτουργήσουν ακόμη 45, ενώ, όπως σημείωσε, 1.700 αστυνομικοί έχουν φύγει από άλλες υπηρεσίες κι έχουν επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία, ο Παύλος Μαρινάκης αρχικά είπε ότι «σε ό,τι αφορά την κοινωνική του διάσταση συμφωνούμε απολύτως με τον όρο γυναικοκτονία, άλλωστε έχει εκφραστεί θετικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε άρθρο του».

«Σε ό,τι αφορά, όμως, την ποινική διάσταση του θέματος, υπάρχει ξεκάθαρη υποκρισία από την πλευρά της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για το κόμμα που το 2019 ψήφισε νόμο που έκανε τα ισόβια για ανθρωποκτονία, σε ισόβια ή 15 χρόνια φυλάκισης. Εμείς ως ΝΔ επαναφέραμε την ποινή των ισοβίων ως αποκλειστική ποινή γι’ αυτά τα εγκλήματα», ανέφερε στη συνέχεια. Πρόκειται, δηλαδή, για ξεκάθαρο τρικ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτά τα εγκλήματα επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών, τα ισόβια. Τι προτείνει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ; Να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση για τις γυναικοκτονίες; Να επανέλθει η θανατική ποινή;» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά, τέλος, το «κατηγορητήριο» του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι «η χώρα μας έχει Σύνταγμα και η Βουλή κανονισμό. Αυτό που έχει στο μυαλό του ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καμία σχέση με προκαταρκτική εξέταση. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση στη Βουλή και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής. Έχουν συντάξει ένα κατηγορητήριο για τον κ. Καραμανλή το οποίο περιφέρουν για επικοινωνιακούς λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ένα παιχνίδι εντυπώσεων πάνω σε μια εθνική τραγωδία».