Δύο μέρες παρέα με τους μαθητές των τμημάτων Α’ τάξης του 6ου Γυμνασίου  της Πάτρας, πέρασαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, αρμόδιοι για τα ζώα συντροφιάς, μετά από πρόσκληση των καθηγητών τους, προκειμένου να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό φιλοζωικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν, η Γιούλα Ανωγιάτη, συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνη για τα θέματα ζώων συντροφιάς και η Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια ζώων συντροφιάς και κηδεμόνων που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας.

Τα παιδιά, αποδείχθηκε ότι για μια ακόμα φορά ήταν αρκετά ενημερωμένα,  έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα συμμετέχοντας με ερωτήσεις, ενώ μοιράστηκαν και τις δικές τους ιστορίες. Παιδιά με την υποστήριξη των γονιών τους, υιοθέτησαν άστεγα ζώα, ενώ άλλα φροντίζουν συστηματικά αδέσποτα ζωάκια, βάζοντας στο δρόμο φαγητό και νερό.

Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά και την προβολή βίντεο και φωτογραφιών, στόχος ήταν η καλλιέργεια του σεβασμού, της φιλοζωικής παιδείας και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε πολλά θέματα που αφορούν στα ζώα (δικαιώματα, ελευθερίες, ανάγκες, εγκατάλειψη, κακοποίηση, άστεγα κ.α.). 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών, ευχαριστούν και στην περίπτωση του 6ου Γυμνασίου, την Διευθύντρια και τους καθηγητές και ιδιαιτέρως την καθηγήτρια Ελένη Κρητικού για την πρωτοβουλία της να τους καλέσει, προκειμένου να ενημερωθούν τα παιδιά για το θέμα των ζώων συντροφιάς.