Εκδήλωση με θέμα «Παιδική παχυσαρκία, αίτια, συνέπειες και τρόποι εξάλειψης του φαινομένου». Διοργάνωσε το Σάββατο 30 Μαρτίου το πανελλαδικό περιοδικό “πατρινόραμα-hellenic”. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών.
Ομιλητές ήταν: O Ακαδημαϊκός και παγκοσμίου φήμης καθηγητής Παιδιατρικής και ενδοκρινολογίας κ. Γεώργιος Χρούσος, και η Βασιλική Ε. Σπηλιώτη, Παίδο-ενδοκρινολόγος. Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, τ. Διευθύντρια Τμήματος Παιδιατρικής ενδοκρινολογίας και διαβήτη Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ).
Το κοινό συνεπήρε με την ερμηνεία της η διακεκριμένη ερμηνεύτρια κα Άννη Ονουφρίου.Στο πιάνο την συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής και πιανίστρια Αμαλία Αντωνοπούλου.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσιου.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέδωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κα Άννα Μαστοράκου.
Εκ μέρους του περιοδικού «πατρινόραμα-hellenic» μίλησε η δημοσιογράφος - Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ευτυχία Λαμπροπούλου
Ανάμεσα στους παριστάμενους ο διακεκριμένος ιατρός Πρόεδρος στην γηριατρικής Εταιρείας ο Κ. Χρυσανθόπουλος, η ιατρός διαιτολόγος κα Μαρία Κογκόλη, ο Καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Ματσούκας, η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. κα Μάχη Σαλαμαλίκη.
Επίσης.από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πατρών, η Ταμίας κα Κατερίνα Σαρλή, η κα Σάντρα Σαβαννή και η κα Αγγελική Διαμαντοπούλου, από τον Inner Wheel Πατρών Βορρά Ρίου η Πρόεδρος κα Μαρία Ασημακοπούλου με την Γραμματέα κα Νεκταρία Καλογεροπούλου καθώς και ο Αργύρης Αγγελόπουλος, Προϊστάμενος στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας.