Τελευταία μέρα λειτουργίας για το ιστορικό ξενοδοχείο Αστήρ στην Πάτρα, καθώς από την Δευτέρα 1η Απριλίου, κλείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να προχωρήσει σε "βαριά" ανακαίνιση.

Το ξενοδοχείο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70, έχει γράψει την δική του ιστορία στο τουριστικό προϊόν της Πάτρας.

Τελευταία εκδήλωση που φιλοξένησε ήταν η χτεσινή, για τα 50 χρόνια της ΝΔ και με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Δένδια, στον ημιόροφο του ξενοδοχείου, εκεί όπου έχουν φιλοξενηθεί χιλιάδες εκδηλώσεις και συνέδρια.

Από τη Δευτέρα όμως δεκάδες εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, περνούν στο ταμείο ανεργίας, εδώ και καιρό έχουν ειδοποιηθεί ότι θα σταματήσουν την εργασία τους και θα τους καταβληθεί κανονικά η αποζημίωση τους. Η ανακαίνιση, θα κρατήσει περίπου 1,5 χρόνο, επομένως δεν θα υπάρχει αντικείμενο εργασίας για όλο αυτό το διάστημα.

Η ένταξη της επιχείρησης στον Αναπτυξιακό νόμο, θα μεταμορφώσει εκ βάθρων το ξενοδοχείο των 120 δωματίων. Στόχος είναι το κέντρο της Πάτρας να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο ξενοδοχείο, το οποίο φυσικά θα προσφέρει εκ νέου θέσεις εργασίας.

Το επενδυτικό πλάνο αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυση αφορά στην πλήρη κτιριακή ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την αναβάθμιση του management, προκειμένου το εμβληματικό ξενοδοχείο, με ιστορία πέντε δεκαετιών, να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις της φιλοξενίας.

Στόχος της οικογένειας Μεντζελόπουλου που υπηρετεί με αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης την πατρινή φιλοξενία, είναι να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο-κόσμημα, με υψηλή προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν της Αχαϊκής πρωτεύουσας.