Αγώνα διαρκείας έχουν ξεκινήσει οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Πάτρας, αλλά και γενικότερα όλης της επικράτειας, κατά της αξιολόγησης που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους επιβάλει το υπουργείο.

Ο αγώνας αυτός κρατάει τουλάχιστον τρία χρόνια και έχει φτάσει στα δικαστήρια, με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς που συμμετείχαν σε απεργίες κατά της αξιολόγησης να σέρνονται στα δικαστήρια από το υπουργείο Παιδείας.

Πλέον έχοντας προχωρήσει σε στάσεις εργασίας και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας οι δάσκαλοι όλης της χώρας ετοιμάζονται για μια πανελλαδική απεργία που πιθανότατα θα γίνει στις 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς της Πάτρας «ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει τι είναι αξιολόγηση και να αντιδράσει μαζί μας. Δεν αντιδρούμε στην αξιολόγηση επειδή όπως αφήνει να διαρρέει το υπουργείο ψευδώς δεν θέλουμε να μας αξιολογούν και να μας βάζουν βαθμούς.

Δεν είναι αυτό αξιολόγηση. Η αξιολόγηση, έτσι όπως την επιβάλει το υπουργείο, ξεκινάει από το να βάζει ταμπέλες σε σχολεία και καταλήγει μακροπρόθεσμα στην συγχώνευση ή ακόμα και στην κατάργηση τους.

Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης, όχι όμως με τον τρόπο που θέλει να την καθιερώσει το υπουργείο. Ζητάμε εδώ και τόσους μήνες διάλογο με το υπουργείο και το μόνο που εισπράττουμε είναι κλήσεις για να καθίσουμε στο εδώλιο των δικαστηρίων» αναφέρουν χαρακτηριστικά δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.