Με τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Εορδαίας τα στοιχεία που συγκέντρωσαν για την απάτη που είχε γίνει σε βάρος μιας 50χρονης, η οποία θέλησε να πουλήσει διάφορα εργαλεία με αγγελία που είχε αναρτήσει σε εφαρμογή μέσου κοινωνικού δικτύωσης.

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου είχε δεχθεί μήνυμα από έναν άγνωστο που ζήτησε να αγοράσει τα εργαλεία και, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους, πείστηκε να στείλει τα εργαλεία στη Θεσσαλονίκη μέσω εταιρείας μεταφορών. Όμως, περίμενε μάταια ως τα μέσα Ιανουαρίου να παραλάβει το αντίτιμο και, τελικά, κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε.

Από την έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκε ένας 60χρονος αλλοδαπός στον οποίο ανήκει ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιήθηκε στις συνομιλίες με την 50χρονη. Στη συνέχεια, «μίλησαν» οι κάμερες της εταιρείας μεταφορών που κατέγραψαν δυο άνδρες να φτάνουν με Ι.Χ. αυτοκίνητο και να παραλαμβάνουν τα εργαλεία. Ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ένας 34χρονος αλλοδαπός και περιελήφθη στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 60χρονου για απάτη και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πηγή: protothema