Συστατικά

1/2 κιλό ρεβίθια
15 γαρίδες καθαρισμένες
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε μικρές ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Μουλιάζεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ
Κρατάς τα κελύφη από τις γαρίδες στην άκρη
Ρίχνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών και τα κεφάλια και τα κελύφη
Το αφήνεις να βράσεις για μισή περίπου ώρα
Σε ένα μικρό τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρεις τις πιπεριές Φλωρίνης, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας
Ρίχνεις αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτεις τα ρεβίθια και μικρή ποσότητα ζωμού και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση
Βάζεις τα ρεβίθια σε μία γάστρα και προσθέτεις ζωμό τόσο ώστε να καλυφθούν
Τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για 2 περίπου ώρες
Σε μια κατσαρόλα με ζωμό από τα κέλυφη βράζεις τις γαρίδες για 1-2 λεπτά
Σερβίρεις τα ρεβίθια και τοποθετείς από πάνω γαρίδες.

Πηγή: tlife.gr