Η πιο ζεστή άνοιξη της τελευταίας εικοσαετίας είναι προ των πυλών και το Σαββατοκύριακο όπου ο υδράργυρος στην περιοχή της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας έφτασε τους 30 βαθμούς Κελσίου, ήταν μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο Νίκο Θεοδοσόπουλο η ζέστη θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ από την Κυριακή έως την Τρίτη τουλάχιστον, θα επιστρέψει ξανά το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης.

Η ζέστη όλο τον Απρίλιο θα είναι κατά μέσο όρο τρεις με τέσσερις βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της αντίστοιχης εποχής των τελευταίων ετών, άρα θα ξεπεράσει και την άνοιξη του 2020, του πρώτου κύματος της πανδημίας που ήταν εξίσου ζεστή.

Ωστόσο, ο Μάιος θα είναι καλοκαίρι, η θερμοκρασία κατά μέσο όρο θα φτάσει στους 31 με 32 βαθμούς, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα έχουμε το πρώτο παρατεταμένο κύμα καύσωνα που θα κρατήσει έως στα μισά και πλέον του μήνα.

Έτσι, ο καύσωνας το φετινό καλοκαίρι, με τα συνεχόμενα 40άρια θα φτάσει στο pick του νωρίτερα από ότι πέρυσι, όπου ο Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας.

Πάντως και φέτος το καλοκαίρι η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα έχουμε τα τερτίπια του καιρού στις αρχές Ιουνίου. Το κλίμα δηλαδή δεν θα είναι τροπικό, δεν θα έχουμε βροχές και εναλλαγές καιρού, αλλά σταθερά ζεστό, με παρατεταμένα κύματα καύσωνα.