Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να απομακρυνθούν, είτε γιατί οι γονείς του εργάζονται, είτε γιατί δεν έχουν μεταφορικό μέσο, θα παραμείνουν στο προαύλιο επιτηρούμενα από τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Παράλληλα, απομακρύνθηκαν προσωρινά από τα γραφεία τους όλοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Ηλείας, και ήδη εργαζόμενοι των τεχνικών υπηρεσιών, βρίσκονται στα δικαστήρια του Πύργου, όπου πραγματοποιείται έλεγχος για τυχόν υλικές ζημιές, διαδικασία που πιθανόν να ακολουθηθεί και για άλλα κτίρια.

«Κλιμάκια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και μηχανικών της αντιπεριφέρειας Ηλείας έχουν ξεκινήσει ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα από την διπλή σεισμική δόνηση. Ακόμα δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, ενώ πήραμε την απόφαση για την προληπτική εκκένωση δημοσίων κτιρίων, όπου υπάρχει συγκέντρωση πολιτών, όπως το κτίριο της περιφερειακής ενότητας στον Πύργο και το κτίριο των δικαστηρίων. Οι μαθητές των σχολείων αμέσως μετά τον σεισμό συγκεντρώθηκαν στα προαύλια και έχει ήδη δοθεί προφορική εντολή, ώστε να μην λειτουργήσουν σήμερα» σχολίασε σχετικά ο κ. Κοροβέσης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τυχόν ζημιές από τους σεισμούς, ενώ μηχανικοί του δήμου έχουν μεταβεί στα σχολεία, προκειμένου να ελέγξουν τα κτίρια».

Πηγή: Patris News