Αυλαία πέφτει σήμερα στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου 2023 και μετρά περισσότερες από 100 συνεδριάσεις, δικαστές και ένορκοι θα εκδώσουν την ετυμηγορία τους. Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών Μαρίνα Ευαγγέλου έχει καλέσει τους διαδίκους να βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα στις 11.30 το πρωί, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για το εάν ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων τον Ιανουάριο του 2022 οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια με θύτη την ίδια της τη μητέρα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε επιχειρήσει να θανατώσει την πρωτότοκη κόρη της όταν νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021 μετά από επεισόδιο σπασμών.

Εφόσον το δικαστήριο κάνει δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία έχει ζητήσει την καταδίκη της 35χρονης όπως κατηγορείται, τότε η υπεράσπιση θα δώσει μάχη για την αναγνώριση ελαφρυντικών προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια.