Μπορεί η χρονιά για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων να μην πήγε καλά αφού το χιόνι που έπεσε ήταν ελάχιστο και το διάστημα που λειτούργησε τον χειμώνα να ήταν πολύ μικρό, όμως, τα στελέχη του κέντρου δεν το βάζουν κάτω.

Με βάση το σκεπτικό ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα πολυσυλλεκτικό πάρκο που θα παρέχει υπηρεσίες και δράσεις όλη την χρονιά, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, ετοιμάζουν τον σχεδιασμό τους για να συγκεντρώσουν επισκέπτες και κόσμο τους επόμενο διάστημα.

Το πρώτο και κυρίαρχο project πάνω στον άξονα αυτόν είναι το Helmos Mountain Festival που έγινε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 11.000 κόσμου να ανεβαίνει στο βουνό στην καρδιά του καλοκαιριού. Η διοργάνωση θα γίνει όπως και πέρυσι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ο σχεδιασμός φέτος για αυτό το φεστιβάλ που χαρακτηρίστηκε σαν το ελληνικό Woodstock έχει ξεκινήσει ήδη από νωρίς και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κλείσει όλα τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα απαρτίσουν το συναυλιακό μέρος της εκδήλωσης.

Τα ονόματα αυτά θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και θα αποτελέσουν μαγνήτη επισκεπτών αφού θεωρούνται πρωτοκλασάτα στο είδος τους.


Όμως πέρα από τις συναυλίες το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει δεκάδες δράσεις, όπως πεζοπορία, γιόγκα, ορειβασία και πολλά ακόμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της επαφής με τη φύση και με το βουνό.

Τα εισιτήρια αναμένεται να κυκλοφορήσουν την 1 Απριλίου στην τιμή των 45 ευρώ αρχικά, ενώ στη συνέχεια το εισιτήριο για όλες τις ημέρες και τις δράσεις του φεστιβάλ θα είναι στα 55 ευρώ.

Η ζήτηση αναμένεται και φέτος να είναι μεγάλη ωστόσο οι διοργανωτές δεν σκοπεύουν να ξεπεράσουν σε ότι αφορά την έκδοση των εισιτηρίων τα περσινά επίπεδα, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο όπως πρέπει.