Τέλος Απριλίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, στα «Παραπολιτικά 90.1», σύμφωνα με την ΕΡΤ

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε «Τελευταία προθεσμία, και δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, είναι στις 30 Απριλίου. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 135 χιλιάδες διασυνδέσεις σε όλη την Ελλάδα, ουσιαστικά έχουμε ξεπεράσει τα μέσα της διαδρομής εάν σκεφτούμε ότι το σύνολο των διασυνδέσεων που αναμένουμε μέχρι τέλος Απριλίου είναι 250 χιλιάδες περίπου».

Μιλώντας για τις προμήθειες των συναλλαγών ο κ. Τσάπαλος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με τις τράπεζες και με τις εταιρείες των POS προκειμένου να καταλήξουμε έστω για μικρές συναλλαγές έως 10€ να υπάρξουν μειωμένες χρεώσεις σε σχέση με αυτές που υπάρχουν σήμερα.

Η δεύτερη πρόνοια είναι ότι έχουμε θεσπίσει το σύστημα IRIS το οποίο είναι ένα σύστημα αμέσων πληρωμών χωρίς προμήθεια για τον πελάτη και με εξαιρετικά χαμηλότερες προμήθειες για τον επιχειρηματία. Αν υιοθετήσει το σύστημα IRIS ο επιχειρηματίας θα δει μέχρι και 50% φθηνότερες προμήθειες σε σχέση με αυτές που επωμίζεται τώρα σε μια συναλλαγή με POS».

Πηγή: ΕΡΤ