Σταθεροί στην άποψη τους είναι οι έμποροι της Πάτρας σε ότι αφορά την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, ζητώντας από την δημοτική αρχή, τώρα που μέσα στο επόμενο διάστημα ξεκινούν οι παρεμβάσεις για τον κομβικό αυτόν δρόμο του ιστορικού κέντρου της πόλης, να μην ξεχάσει τα όσα έχει πει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Τι είχε πει ο Εμπορικός Σύλλογος για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος; Να μην δοθούν άδειες για τα τραπεζοκαθίσματα σε καταστήματα που λειτουργούν ή είναι να λειτουργήσουν στο νέο πεζόδρομο.

Αν η δημοτική αρχή κάνει εντέλει δεκτό το αίτημα αυτό του Εμπορικού Συλλόγου, κάτι τέτοιο θα σημαίνει και απώλεια σημαντικών εσόδων καθώς μιλάμε πλέον για τον μεγαλύτερο πεζόδρομο της Πάτρας.

Αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι θα ξεκινάει από το ύψος της Κολοκοτρώνη και θα καταλήγει στην Γούναρη, έχοντας και στις δύο πλευρές καταστήματα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καφετέριες.

Από την άλλη όμως ούτε η δημοτική αρχή θα ήθελε να δει την Μαιζώνος να μετατρέπεται σε Ρήγα Φεραίου και μάλιστα με την μορφή που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, όπου τα τραπεζοκαθίσματα «καβαλάνε» τον πεζόδρομο.

Βρίσκεται έτσι μπροστά σε ένα δίλημμα αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Από την πλευρά τους οι έμποροι φοβούνται (και δικαιολογημένα) ότι η ύπαρξη καταστημάτων εστίασης σε έναν νέο πεζόδρομο θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τα μισθώματα στο συγκεκριμένο δρόμο, σε βαθμό τέτοιο που θα είναι απλησίαστα για τα εμπορικά μαγαζιά.

Εκτός αυτού επιμένουν ότι το κέντρο της Πάτρας πρέπει να έχει έναν κατεξοχήν εμπορικό δρόμο, πόσο μάλλον τη Μαιζώνος που παραδοσιακά συνδέεται αμιγώς με το εμπόριο και τα εμπορικά μαγαζιά.

Σημειώνουμε ότι το όλο θέμα δεν συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Εμπορικός Σύλλογος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μελά.