Ο γαστρεντερολόγος Δρ. Joseph Salhab δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok για να απαντήσει σε μια γυναίκα που παραπονέθηκε για επίμονη δυσκοιλιότητα. Η γυναίκα ομολόγησε ότι υποφέρει από το άβολο πρόβλημα εδώ και πέντε ημέρες και ζήτησε συμβουλές.

«Εάν έχετε πραγματικά δυσκοιλιότητα και χρειάζεστε κάποια γρήγορη ανακούφιση, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε», είπε αρχικά ο γιατρός και πρόσθεσε:

«Κάποια φυσικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε περιλαμβάνουν τη κατανάλωση δύο ακτινιδίων χωρίς το δέρμα. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι σε άλλες περιπτώσεις, το δέρμα των φρούτων προσφέρει επιπλέον φυτικές ίνες».

Το ακτινίδιο δεν είναι το μόνο φρούτο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, καθώς ο γαστρεντερολόγος συνέστησε επίσης να τρώτε τα ακόλουθα:

Ακτινίδιο
Δαμάσκηνα ή χυμό δαμάσκηνου
Φρούτα του δράκου
Μήλα
Αχλάδια
Ο Δρ. Salhab εξήγησε ότι αυτά τα φρούτα περιέχουν φυσικές ενώσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην τόνωση των κινήσεων του εντέρου. Εκτός από τα φρούτα, άλλες καλές πηγές φυτικών ινών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν είναι τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Άλλα προϊόντα που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
Αν ψάχνετε για κάποιο φάρμακο για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ο Δρ. Salhab πρότεινε επίσης ορισμένα προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε χωρίς ιατρική συνταγή.

«Ορισμένες φαρμακευτικές επιλογές περιλαμβάνουν οξείδιο του μαγνησίου ή ένα υγρό μπουκάλι κιτρικό μαγνήσιο. Η λήψη ενός σύντομου κύκλου θεραπείας με λίγο ζεστό τσάι με σέννα θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει. Τόσο το ζεστό νερό όσο και η σέννα σε συνδυασμό μπορεί να είναι ένα ισχυρό καθαρτικό», είπε ο ειδικός.

Μόλις είστε έτοιμοι να κάνετε μια επίσκεψη στην τουαλέτα, ο γαστρεντερολόγος συνέστησε επίσης να βάλετε τα πόδια σας σε ένα σκαμνί, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ευκολότερη διέλευση των κοπράνων.

Λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε δυσκοιλιότητα
Σε προηγούμενη συνέντευξη στο Express.co.uk, η Michelle Geraghty-Corns, ιδρύτρια του Eternal Being, εξήγησε ότι η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως η διατροφή, το άγχος, η αφυδάτωση, οι αλλεργίες του εντέρου, η φαρμακευτική αγωγή και η έλλειψη κίνησης.

Η έλλειψη φυτικών ινών στη διατροφή είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει το επώδυνο πρόβλημα, καθώς μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους γνωρίζει την καθημερινή σύσταση φυτικών ινών και πώς να συμπεριλάβει περισσότερους υδατάνθρακες στη διατροφή του.

Ευτυχώς, η προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών στη διατροφή σας και η κατανάλωση άφθονων υγρών θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επώδυνης κένωσης. Το NHS συνιστά να επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν έχετε δυσκοιλιότητα και δεν βελτιώνεται με τη θεραπεία ή εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα τακτικά.