Μετά τις sold out παραστάσεις και λόγω πολύ μεγάλης ζήτησης το βραβευμένο έργο "Δάφνη" της πολυσυζητημένης Βρετανίδας συγγραφέως Ραφαέλλα Μάρκους θα ξαναπαιχτεί στο Θέατρο ACT της Πάτρας για τρεις επιπλέον παραστάσεις στις 12, 13 και 14 Απριλίου.

Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή και την επιβολή της εξουσίας με εξαιρετικές διακρίσεις στο Fringe Festival του Εδιμβούργου και στο Soho Theatre του Λονδίνου. Σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής. Πρωταγωνιστούν Άρτεμις Γρύμπλα & Λίλα Μπακλέση.

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο https://www.more.com/theater/lgbtqi/dafnipatra/.

-----------------

Μετά την πολύ επιτυχημένη σειρά παραστάσεων σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, το βραβευμένο έργο "Δάφνη" της πολυσυζητημένης Βρετανίδας συγγραφέως Ραφαέλλα Μάρκους επιστρέφει στο Θέατρο ACT της Πάτρας και μόνο για τρεις παραστάσεις στις 5, 6 και 7 Απριλίου. Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή και την επιβολή της εξουσίας με εξαιρετικές διακρίσεις στο FringeFestival του Εδιμβούργου και στο SohoTheatre του Λονδίνου. Σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα, ΛίλαΜπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής. Πρωταγωνιστούν Άρτεμις Γρύμπλα&ΛίλαΜπακλέση. Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο https://www.more.com/theater/lgbtqi/dafnipatra/.

ΔΑΦΝΗ
της Ραφαέλλα Μάρκους

Μετά τη μεγάλη soldoutεπιτυχία των «Οι Κάτω απ’ τ’ αστέρια»σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι Άρτεμις Γρύμπλα, ΛίλαΜπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής, συμπράττουν ξανά για να παρουσιάσουνγια πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το βραβευμένο έργο ΔΑΦΝΗ της Ραφαέλλα Μάρκους.

Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή, την επιβολή της εξουσίας και τελικά… την φωτοσύνθεση. Μια ιστορία για όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί διαφορετικά. Ένα σύγχρονο θρίλερ, γραμμένο μόλις το 2022, που συνδιαλέγεται με τον αρχαιοελληνικό μύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα.

Η Δάφνη είναι μία σύγχρονη γυναίκα που σιχαίνεται τις ταμπέλες και λατρεύει τα φυτά.Προσπαθεί να επιβιώσει στον έξω κόσμο, σ’ αυτόν τον ετεροκανονικό κόσμο:ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ένα βράδυ, ερωτεύεται μία γυναίκα - μια γουόντεργούμαν. Και ακριβώς τη στιγμή που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει την ευτυχία, ένα (όχι και τόσο) μικρό μυστικό από το παρελθόν της, έρχεται να ταράξει τη σχέση και τη ζωή της.

Καθώς το τίμημα που πληρώνει για να μπορέσει να το κρατήσει κρυφό μεγαλώνει, το μυστικό της την βαραίνει ολοένα και περισσότερο, την τυλίγει σαν τις ρίζες ενός δέντρου που την αναγκάζουν να μένει ακίνητη. Το δέρμα της σιγά σιγά καλύπτεται με τον φλοιό της ενοχής. Και η Δάφνη θέλει όσο τίποτε πια να πετάξει ένα κομμάτι του εαυτού της. Να γίνει όλα όσα δεν είναι.

Ένα αστικό θρίλερ, που πραγματεύεται, με χιούμορ και ευαισθησία, τον δύσκολο και μοναχικό δρόμο της αποδοχής του εαυτού μας.

ΤοέργοανέβηκεγιαπρώτηφοράστοFringefestivalτουΕδιμβούργουαποσπώνταςταβραβείο «Summerhall Lustrum Award 2022» καιστοSohoTheatreστοΛονδίνοκερδίζονταςτο «SoHoPlayhouseMedalofExcellence 2022».

Μετάφραση & Ερμηνεία: Άρτεμις Γρύμπλα&ΛίλαΜπακλέση
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, ΛίλαΜπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθετών: Εύα Διαμαντή
PromoΦωτογραφίες &Trailer: Σοφοκλής Μπιμπής
Φωτογραφίες παράστασης: Σταύρος Χαμπάκης
ΦωτογραφίεςQnA: Κική Παπαδοπούλου
Παραγωγή: FloatingOrchardTheatreCompany& Θέατρο Αυλαία Θεσσαλονίκη

Η παράσταση πραγματοποιείται με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟ