Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 46ος ποδηλατικός γύρος «ΘΥΣΙΑΣ», ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς της ευρύτερης περιοχής, που διοργανώνεται ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια στη μνήμη των Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821.

Η εκκίνηση του ποδηλατικού γύρου δόθηκε το Σάββατο (23/3), στις 3 το μεσημέρι στην προϊστορική μυκηναϊκή ακρόπολη της Δυτικής Αχαΐας, στο Τείχος των Δυμαίων και περιλάμβανε αγώνες ατομικής χρονομέτρησης. Οι αθλητές αφού κάλυψαν μια απόσταση των 11 km στην περιοχή, τερμάτισαν στην είσοδο του χωριού Λάππα, έχοντας διασχίσει το μοναδικής φυσικής και οικολογικής σημασίας περιβάλλον της Καλογριάς.

Την επόμενη ημέρα, οι αγώνες ξεκίνησαν από το Λιμάνι της Πάτρας με προορισμό τα Καλάβρυτα, όπου και  οι αθλητές πέρασαν μεταξύ άλλων και από χωριά της Ωλενίας. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, έδωσε, από την Πλατεία Παπαγιαννοπούλου, το σύνθημα της έναρξης του μεγάλου ποδηλατικού Αγώνα Αντοχής «Γύρος Όρους Μόβρης» (Κύπελλο Ελλάδος). Οι ποδηλάτες αφού διέσχισαν μια μεγάλη ακτίνα χιλιομέτρων, διερχόμενοι μάλιστα από διάφορες κοινότητες, κατέληξαν στον Κρίνο, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των νικητών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο ποδηλατικός Αγώνας «ΘΥΣΙΑΣ», διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και τον Γυμναστικό Σύλλογο Δύμης, σε συνεργασία με την ΠΔΕ και τους  Δήμους Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Πατρέων.