Η Αγυιά – Τερψιθέα έδωσε το "παρών" στο κορυφαίο έθιμο της Πάτρας, κατοχυρώνοντας έναν νέο θεσμό και συμμετέχοντας παράλληλα σε όλες τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

"Ζωντάνεψαν" οι πλατείες και οι δρόμοι της γειτονιάς, έσπασε η ρουτίνα και η μονοτονία και αναδείχθηκαν επίκαιρα ζητήματα. 'Εγινε "θέμα" το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των κοινοχρήστων, ελεύθερων χωρών της φύσης (όπως της παραλίας της Πλαζ και μέρους του παραλιακού μετώπου για μαρίνα πολυτελών σκαφών) και απέδειξε ότι η σάτιρα έχει κοινωνικό υπόβαθρο ικανό να ανατρέπει και να δημιουργεί αντίσταση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους κατοίκους της Αγυιάς για τη συμμετοχή τους και τις πρωτότυπες εμφανίσεις τους, στους φίλους που παρευρέθηκαν, τα παιδιά και τους νέους που με το κέφι τους έκαναν την παρέλαση δικιά τους, τους επαγγελματίες της γειτονιάς που έδωσαν χρώμα με τον δικό τους τρόπο.

Ακόμη, ευχαριστούν όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων της περιοχής: 16ο, 35ο, 48ο, 49ο και 64ο Δημοτικό, 21ο και 13ο Γυμνάσιου, 9ο Λύκειο, τον Δήμο Πατρέων και τις υπηρεσίες του, την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας με το Καρναβαλικό Εργαστήρι για την παραχώρηση των δύο αρμάτων και των φωτογραφικών περιπτέρων, την Ελληνική Αστυνομία, τον Ερυθρό Σταυρό και τον Ιστιοπλοϊκό Αθλητικό Όμιλο «ΙΑΣΩΝ».

Ραντεβού στην πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων στο καρναβάλι του 2025