Η Πάτρα είχε δεκάδες επισκέπτες το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού και σίγουρα περισσότερο από την περασμένη χρονιά. Αυτά είναι τα ανεπίσημα στοιχεία και οι εκτιμήσεις που έδινε εξ’ αρχής η αστυνομία, αλλά και οι πληροφορίες που λάμβαναν οι επαγγελματίες της πόλης.

Ήρθαν δεκάδες επισκέπτες το τριήμερο και μόνο από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έφτασαν στην Πάτρα πάνω από 20.000. Γιατί όμως η πλατεία Γεωργίου δεν ήταν πατείς με πατώ τις μεταμεσονύκτιες ώρες (αν και είχε αρκετό κόσμο), ενώ σε πολλά σημεία κεντρικούς δρόμους της Πάτρας , όπως η Ρήγα Φεραίου, η Γεροκωστοπούλου κτλ, μπορούσε κανείς να περάσει χωρίς μεγάλη δυσκολία;

Πλέον η αχαϊκή πρωτεύουσα με το νέο αυτοκινητόδρομο είναι σε απόσταση αναπνοής από την Πάτρα, φτάνει κανείς σε λιγότερο από δύο ώρες και αυτό έπαιξε τον ρόλο του στον κόσμο που έδειχνε να έχει το κέντρο της πόλης. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι επισκέπτες που ήρθαν με το Ι.Χ. τους έφτασαν στην Πάτρα αυθημερόν είδαν όσα ήθελαν να δουν και στη συνέχεια επέστρεψαν στην βάση τους.

Είναι και αυτό ένα από τα νέα δεδομένα που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.

(Η φωτογραφία είναι από την τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού).