Σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρονται τα εξής:

Την 20η Μαρτίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση έχει συνάντηση με το Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στα πλαίσια της επίσκεψης του στην πόλη της Πάτρας, με θέμα τις διακομιδές ατόμων για ακούσια ψυχιατρική νοσηλεία.

Ο κύριος Υπουργός, άριστος γνώστης των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα, μας δήλωσε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα συνεχίσει σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε από τον Υφυπουργό Υγείας και Ψυχίατρο Δημήτρη Βαρζόπουλο παρά τις όποιες αντιδράσεις. Από την πλευρά μας του ζητήθηκε η περαιτέρω εξέλιξη με την θεσμοθέτηση νομοθεσίας που θα απεμπλέκει πλήρως το Αστυνομικό προσωπικό από την διαδικασία.

Η προσπάθεια μας, από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, για την αλλαγή της αντιμετώπισης από την Πολιτεία των ατόμων με ψυχικές ασθένειες με την ανάληψη της φροντίδας τους από εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό και την παράλληλη οριστική απεμπλοκή από αυτή τη διαδικασία των Αστυνομικών Υπαλλήλων θα συνεχίσει μέχρι την οριστική νομοθετική επίλυση του ζητήματος.