Θύματα απάτης έπεσαν δύο άντρες στον Βόλο με τους επιτήδειους να τους αποσπούν 8.000 ευρώ συνολικά.

Το πρώτο θύμα, ένας 29χρονος από το Ανατολικό Πήλιο πωλούσε δίχτυα σε δημοφιλή ιστότοπο. Επικοινώνησε μαζί του «ενδιαφερόμενος» και 29χρονος έδωσε τους κωδικούς IBAN αλλά και τον κωδικό μιας χρήσης για την συναλλαγή που του έστειλε η τράπεζα στο κινητό. Τα χρήματά του, 5.000 ευρώ, κατέληξαν στους λογαριασμούς δύο συνεργών του απατεώνα που τον κάλεσε στο τηλέφωνο. Ο ένας από αυτούς ταυτοποιήθηκε και καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές σε 18 μήνες φυλάκιση, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη εφόσον επιστρέψει τα χρήματα.
Θύμα απάτης και ένας 38χρονος

Στο μεταξύ, θύμα απάτης έπεσε και ένας 38χρονος από τον Βόλο τα στοιχεία και τις συναλλαγές του οποίου φαίνεται να γνώριζαν καλά απατεώνες που του έστησαν παγίδα και του απέσπασαν 3.000 ευρώ από τον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με το gegonotanews, μία 23χρονη εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος λογιστηρίου εταιρείας με την οποία είχε συναλλαγές ο 38χρονος και με κάθε λεπτομέρεια τον ενημέρωσε για καθυστερούμενα χρήματα που έπρεπε να λάβει. Τελικά του απέσπασε 3.000 ευρώ και τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό προσώπου που δικάστηκε ερήμην χθες επίσης σε 18 μήνες.